Trei tineri, răniți în urma unui accident rutier pe raza județului Neamț

În noaptea de 06/07 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au intervenit la un accident de circulație produs pe DJ207K , în localitatea Doljeşti și în urma căruia a rezultat rănirea a trei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 23 de ani, din Doljești conducea un autoturism pe DJ207K, având direcţia de mers ButeaBuruieneşti, într-un un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul din dreapta sensului de mers.
În urma impactului, a rezultat rănirea pasagerilor din autoturism, trei tineri cu vârste 21 și 23 de ani, toți din Doljești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și nu se afla sub influența alcoolului. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, Poliţia Română recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

PUBLICITATE