Trei surori din Piatra-Neamț au făcut senzație la „Imperiul leilor”

Irina, Lorena și Isabela Stănescu, trei surori de etnie romă din Piatra-Neamț, au reușit să-i impresioneze și să-i surprindă pe „lei”, încă din momentul în care au intrat în platoul emisiunii.

Ultima seară din sezonul emisiunii „Imperiul leilor” a fost gazda celor trei surori care și-au prezentat ținutele – portul popular tradițional ce aparține etniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tinerele din comunitatea romă vin în „Imperiul leilor” pentru a le propune investitorilor asocierea într-un business cu haine tradiționale gypsy, adaptate la zilele noastre.

Am venit să arătăm că se poate și altfel. Vrem să le arătăm și celor din etnia noastră că și femeile au un cuvânt de spus”, au spus surorile Lorena, Isabela și Irina Stănescu. – notează Mesajul.ro

Fetele și-au prezentat afacerea, cerându-le leilor 100.000 de euro pentru 30% din afacerea lor. „Făcând parte din comunitatea de etnie romă întâmpinăm tot mai des probleme legate de vestimentație. Mai exact, nu avem niciun magazin din care să ne achiziționăm haine cu specific tradițional”, au completat acestea.

Timpurile s-au schimbat, trebuie să acceptăm asta și femeia trebuie să aibă aceleași drepturi ca și bărbatul. Eu cred că trebuie să facem tot posibilul să faceți bani și să meargă afacerea”, a spus Dr. Wargha Enayati.

Pentru a-și pune în aplicare planul, au cerut leilor o investiție de 100.000 de euro, pentru care sunt dispuse să renunțe la 30% din acțiuni. Au și o colecție gata pentru vânzare, dar speră să obțină de la finanțatori sfaturi prețioase pentru a se putea menține în business.

Bărbații investitori de la Imperiul Leilor au remarcat talentul lor și le-au oferit sprijin financiar cu o condiție: în cazul în care Cristina Bâtlan consideră că e valoare în produsele lor, ei se vor alătura cauzei.

Fondatoarea Musette le-a provocat pe tinere să creeze 500 de ținute pe care să le vândă online și în magazinul Mesteshukar, pe care l-a finanțat la Imperiul Leilor. Dacă vor avea succes cu prima lor colecție, Cristina Bâtlan, Dragoș Petrescu, Dr. Wargha Enayati și Dan Șucu vor investi împreună 100.000 de euro în dezvoltarea proiectului.

Cele trei surori au acceptat propunerea.

VEZI VIDEO AICI

Dacă Irina și Lorena pășesc pentru prima dată în lumina reflectoarelor, Isabela, sora cea mică, este unul din ”copiii fenomen” cu care comunitatea locală din Piatra-Neamț se mândrește.

Soprana Isabela Stănescu are o carieră care a început spectaculos, fiind inclusă în cadrul Corului Regal, un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, iar în urmă cu o lună a susținut primul concert cu orchestră pe scena Operei Naționale din București (vezi aici).

PUBLICITATE