Trei pietoni au fost răniți, în urma accidentelor de circulație din week-end

În seara zilei de 04.12.2015, orele 18.25, polițiștii rutieri au intervenit în soluționarea unui accident rutier produs pe str. Cuza Vodă din oraşul Târgu Neamţ.
Din primele cercetări se pare că în timp ce o femeie de 37 de ani din Târgu Neamț conducea o autoutilitară pe str. Cuza Vodă, a surprins şi accidentat o minoră de 15 ani, din Petricani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 05.12.2015 orele 11.14, pe str. Ştefan cel Mare, din Roman a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unui pieton.
La fața locului polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 44 de ani, din Roman conducea un autoturism pe str. Ştefan cel Mare, a surprins şi accidentat o minoră de 5 ani, care, însoţită fiind de fratele ei, s-a angajat fără să se asigure și în fugă în traversarea străzii.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Un alt pieton, respectiv un bărbat de 58 de ani, din Borlești a fost accidentat sâmbătă seara.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 48 de ani, din Oituz conducea un autoturism pe DC 125 din comuna Borleşti a surprins şi accidentat bărbatul de 58 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă fiind în stare vădită de ebrietate. Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și pozitiv pentru pieton.

În toate cazurile polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Recomandări pentru pietoni:
-traversarea străzilor se face numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor trecere pentru pietoni iar acolo unde sunt instalate semafoare numai pe culoarea verde;
– în intersecţiile fără marcaj pietonal, semafor sau indicator, traversarea se va efectua numai pe la colțul străzii si numai când prin acel loc nu trece nici un vehicul. În toate cazurile traversarea se va face in pas vioi si perpendicular pe axul drumului;
– pe drumurile publice care nu au trotuare sau poteci laterale, se va circula numai pe partea stânga a sensului de deplasare si cât mai aproape de marginea acestuia. Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi!
– când se așteaptă sosirea autobuzului se va sta numai pe trotuar sau în refugiile special amenajate si nu pe partea carosabilă;
– după coborârea din mijloacele de transport public,traversarea străzii se va face numai după plecarea lor din stație, nu prin fața sau spatele acestora.
Recomandări pentru conducătorii auto:
– respectați limitele de viteza prevazute de lege dacă doriți atât siguranța dumneavoastra cât și a celorlalți participanți la trafic;
– adaptați viteza de deplasare la starea drumului și la condițiile meteorologice;
– fiți mai atenţi când vă apropiaţi şi traversaţi trecerea de pietoni, când depăşiţi mijloacele de transport în comun oprite în staţii! În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, pietonii sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– fiţi conştienţi de gradul de periculozitate la care expuneţi toţi participanţii la trafic, nu doar pe dumneavoastră, prin conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului!

PUBLICITATE