Trei mureșeni prinși în Neamț cu portbagajul plin de coarne de cerb


În dimineața zilei de 05.02.2016, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, polițiștii Postului de Poliție Grințieș au identificat în trafic, un autoturism marca VW, ce și-a schimbat direcția de deplasare la vederea autospecialei de poliție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia legitimării persoanelor aflate în autoturism, s-a stabilit că acesta era condus de un bărbat de 32 de ani, din Mureș, iar alți doi bărbați de 32 și 43 de ani, din Mureș se aflau ca pasageri în autoturism.

În urma controlului efectuat de polițiști în portbagajul mașinii, au fost identificate 28 de coarne şi 5 fragmente de corn din familia cervidelor, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 44 din Legea 407/2006
Totodată, în baza ordonanţei procurorului, s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator pentru autoturismul marca VW şi pentru cele 28 de coarne şi 5 fragmente de corn din familia cervidelor

PUBLICITATE