Trei ierarhi în rugăciune alături de pelerinii îndurerați la slujba de înmormântare a părintelui Antonie Jeflea

Trei ierarhi au săvârșit joi, 22 februarie, slujba de înmormântare a părintelui arhimandrit Antonie Jeflea, starețul mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” – Giurgeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alături de Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au aflat Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, precum și numeroși preoți și credincioși din toată Moldova, dar și din alte părți ale țării, care au dorit să-l conducă pe ultimul drum pe ucenicul Maicii Domnului de la Giurgeni.

Joi, 22 februarie, pelerinii și credincioșii au ajuns la Giurgeni pentru a se despărți cu flori și lacrimi de părintele Antonie Jeflea, ”ucenicul Maicii Domnului”, cum l-a numit ÎPS Arhiepiscop Ioachim, care a reușit să readucă la viață monahismul în Valea Ursului. Un duhovnic despre care numeroși tineri de pe tot cuprinsul țării au avut doar cuvinte de apreciere și admirație. O parte dintre aceștia l-au însoțit și acum, pe ultimul drum, împodobindu-i calea spre locul de veci și mormântul cu flori. Pentru că i-a învățat și i-a sfătuit pe toți să fie frumoși asemenea florilor.

Dacă avem flori în interior, cu flori vom presăra în jurul nostru. Dacă avem spini și buruieni, vom împânzi vorbe și gesturi deșarte. Omul, ca ființă, se află în continuă pendulare. Nu obosim niciodată când ne bucurăm, când iubim, când ne rugăm. Ne lăsăm purtați de curgerea vieții. Dacă ne-am lăsa conduși de iubire, bucurie și rugăciune, nu am mai cunoaște judecata, critica și mânia și implicit, nici oboseala. Așa ne învăța părintele”, scria pe net una dintre fiicele duhovnicești ale părintelui.

Slujba de înmormântare a adus la Mănăstirea de la Giurgeni, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și pe Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor. Fiecare dintre cei trei ierarhi a adresat un cuvânt de mângâiere și compasiune celor aproape două mii de pelerini și credincioși prezenți la Giurgeni.

Mai multe fotografii  – AICI

sursa: epr.ro
PUBLICITATE