Trei festivaluri în acest weekend în Neamț (19-22 august)

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și tineri „Volare”, „Festivalul Haiducilor”, „Festivalul Schinducului” sunt doar câteva din evenimentele pe care jandarmii nemțeni le vor avea în vedere în acest sfârșit de săptămână. Peste 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică  la aceste evenimente, în perioada 19 – 22  august.

Pentru siguranța cetățenilor, pe lângă misiunile zilnice de ordine publică și protecție instituțională, jandarmii vor acționa independent și în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 19-22 august, jandarmii nemțeni vor avea în atenție desfășurarea în condiții de siguranță a unor evenimente, dintre care menționăm: 

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și tineri „Volare”, pe platoul Curții Domnești, în perioada 19-21 august,

 – „Festivalul Haiducilor”, în comuna Grințieș, 21-22 august,

– „Festivalul Schinducului”, în orașul Bicaz, 21 august

– Evenimente cultural-artistice dedicate Zilei Comunei Negrești și în comuna Tămășeni, cu ocazia Bâlciului Anual.

Pentru siguranța cetățenilor care vor fi prezenți la aceste evenimente, precum și pentru evitarea apariției unor situații conflictuale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, jandarmii recomandă participanților să respecte regulile stabilite de către organizatori pe timpul desfășurării evenimentelor, să adopte un comportament civilizat și să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenția forțelor de ordine.

În zona montană a județului, jandarmii vor intensifica acțiunile și vor avea în vedere menținerea ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice, informarea și acordarea de sprijin turiștilor, respectarea legislației de mediu și a normelor privind ariile și rezervațiile naturale protejate. Reamintim cetățenilor obligația de a face picnic doar în zonele special amenajate pentru astfel de activități, de a supraveghea focul în permanență și depozitarea deșeurilor doar în locurile special destinate. 

Pentru siguranța dumneavoastră pe munte, jandarmii montani vă recomandă să fiți echipați corespunzător, cu bocanci și cu un rucsac cu strictul necesar, să vă  informați asupra prognozei meteo pentru cel puțin 24 de ore având în vedere avertizările de vreme instabilă emise de  meteorologice pentru această perioadă și să evitați drumețiile pe vreme nefavorabilă. 

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, solicitați sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

PUBLICITATE