Trecutul violent al părintelui Calistrat: a omorât un cal în bătaie la o mănăstire din Neamț

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, filmat zilele trecute lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, nu se află la primul scandal în care este implicat. 

În 1999, el a fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit și de unde a plecat mereu cu scandal. Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă: „pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă de la acea dată (vezi întregul comunicat AICI).

Reamintim că un incident șocant a avut loc în curtea Mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași. Părintele Calistrat Chifan a fost filmat lovind o femeie. La scenele violente, care au avut loc miercuri seara, au fost martori mai mulți enoriași. Două femei au depus plângere la poliție pentru agresiune, notează MESAJUL.ro

Incident șocant: Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat lovind o femeie – VIDEO

PUBLICITATE