Transport de lemn, în valoare de peste 50.000 lei, confiscat de polițiști

Polițiștii din Neamț au oprit un transport ilegal de lemn pe strada Ștefan cel Mare, confiscând 56,70 metri cubi de material lemnoasă și întocmind un dosar penal.

„La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, în timp ce se aflau în timpul serviciului pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Roman, au oprit pentru verificare un ansamblul de vehicule care transporta material lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, avizul de însoțire nu era implementat în aplicația specifică, ansamblul auto fiind transportat la Ocolul Silvic Roman pentru verificări.” – a transmis Poliția Neamț

Colaborând cu lucrătorii de la Ocolul Silvic Roman, s-a efectuat un cubaj detaliat al încărcăturii, revelând o cantitate totală de 56,70 metri cubi de lemn, evaluată la aproximativ 50.802 lei.

„Materialul lemnos și ansamblul de vehicule care a transportat această încărcătură, a fost predat în custodia Ocolului Silvic Roman.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase neînsoțit de documente specifice, conform  Legii 46 din 2008.” – au mai precizat polițiștii

PUBLICITATE