TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia. Cinci ROMÂNI morţi în urma unei explozii

Cinci români au murit în urma unei explozii ce a avut loc, joi, la uzina chimică Unipetrol din oraşul Kralupi nad Vltavou, situat în nordul capitalei Cehiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga.

Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

„Explozia s-a produs în una din uzinele din complexul rafinăriei de la Kralupy-nad-Vltavou. Am demarat imediat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele şi cauzele” producerii deflagraţiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Marketa Johnova. – notează Agerpres

Potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Praga, cinci dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetățeni români.

Ancheta declanșată de autoritățile cehe este în curs de desfășurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat și unitățile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt și cetățeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiilor celorlalți doi cetățeni români decedați.

MAE își exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieți omenești și transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situația și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. – notează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

PUBLICITATE