Top 5 reguli de utilizare a fondului de ten pe timp de iarnă

În sezonul rece al anului, trebuie să modificăm nu doar îngrijirea pielii, ci și unele produse de machiaj. Cum ar fi fondul de ten, care este aplicat într-o cantitate mai moderată și utilizat cu maximă atenție, înainte de a ieși din casă.

O nuanță uniformă a pielii este cheia succesului oricărui machiaj. Compoziția fondului de ten pentru perioadele de vară și iarnă ar trebui să fie diferită. Acest lucru este din cauza faptului că frigul, vântul și zăpada ne afectează în mod direct starea generală a epidermei.  Brandurile mondiale, precum Clarins lansează anual diverse produse decorative cu formulă inofensivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Descoperă cele mai importante reguli de selectate a fondului de ten pe timp de iarnă

-Dacă vara alegi o bază mai ușoară, atunci iarna prioritățile se schimbă în direcția opusă. Textura trebuie să fie densă pentru a crea un strat protector suplimentar pe piele. Pentru ca tonul să nu se „ruleze” dintr-o dată, nu trebuie să aplicați produsul imediat înainte de a ieși afară. În plus, un astfel de produs va masca eficient toate imperfecțiunile minore ale pielii!

Iarna, pielea devine mai uscată, iar unele zone încep să se exfolieze. Un fond de ten matifiant poate deshidrata și perturba stratul hidrolipidic al pielii (echilibrul apei).

-Nuanța fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de tonul tău natural. Cea mai bună opțiune este să faci cumpărături fără machiaj și să aplici imediat produsul pe față. Îți  reamintim că iarna se întunecă repede și petrecem cea mai mare parte a timpului sub lumină artificială, iar unele nuanțe sunt distorsionate.

-Compoziția fondului de ten pentru iarnă este unul dintre cei mai importanți factori. Textura nutritivă trebuie sa conțină uleiuri, vitamine și diverse extracte naturale. Evitați  componentele periculoase, precum:

  • Ulei mineral. 
  • Propilen glicol. Un element suficient de toxic care poate provoca reacții alergice.
  • Thimerosal. O substanță toxică care are un efect foarte negativ asupra corpului uman în ansamblu.
  • Sulfat. Poate provoca iritații sau o reacție alergică.

Mod corect de aplicare 

  • Pregătește-ți pielea

Secretul tonului ideal nu constă numai în tehnica aplicării sale, ci și în pregătirea preliminară. Pielea trebuie să fie curată și bine hidratată. Începeți cu o mască hrănitoare urmată de un masaj facial cu drenaj limfatic. 

  • Aplică un primer pentru a prelungi durabilitatea machiajului. 
  • Nu aplica fond de ten pe toată suprafața feței, ci doar în acele zone în care este cu adevărat nevoie.
  • Folosește un iluminator

Pentru un ten strălucitor, aplicați un iluminator pe pomeți, pe nas și pe buza superioară. 

  • Fixați rezultatul cu pudră

După aplicarea tonului, șterge fața cu un șervețel matifiant,  pentru a îndepărta excesul de strălucire. Apoi fixează  rezultatul cu o pudră transparentă. 

Când este aplicat corect, fondul de ten va arăta catifelat, cu o acoperire uniformă și o strălucire naturală.

PUBLICITATE