TOP 3 Principii de bază pentru alegerea mobilierului ideal

Alegerea mobilierului pentru locuință este unul dintre lucrurile care implică multă, multă atenție la detalii.

Funcționalitatea, forma, culoarea și mărimea pieselor de mobilier sunt, de cele mai multe ori, principalele criterii după care te ghidezi atunci când decizi să-ți reamenajezi casa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dar când există atât de multe magazine care se ocupă de comercializarea mobilei, iar uneori chiar de fabricarea sa, cum cum poți afla cu certitudine care sunt cele mai calitative și potrivite piese de mobilier pentru casa ta.

Când investești în piese de mobilier o faci pe termen lung și vrei să te bucuri pentru cât mai mult timp de durabilitate lor, de confortul și utilitatea pe care ți le oferă.

Și atunci, cum poți găsi exact ceea ce îți dorești?

Iată câteva sfaturi utile pentru găsirea mobilierului perfect pentru tine:

  1. Recomandările oamenilor în care ai încredere

Recomandările prietenilor, rudelor sau oamenilor pe care te bazezi vor fi mereu un criteriu important când vine momentul să achiziționezi o canapea, un pat pentru dormitor, mobilierul de bucătărie sau cel pentru living, de exemplu.

Multe persoane tind să se ghideze după review-urile de pe site-urile magazinelor online sau să plece urechea la sfaturile vânzătorilor fără a lua în calcul faptul că multe dintre acele recenzii sunt false (da, există oameni plătiți să creeze review-uri care nu reflectă adevărul).

Nimeni nu este mai în măsură să-ți spună cu adevărat cât de bună, rezistentă sau funcțională este o piesă de mobilier decât o persoană de încredere care a testat un anumit produs achiziționat din magazinul X sau Y.

  1. Brandul este garanția calității

Chiar dacă ți se pare un clișeu, brandurile magazinelor de mobilă și accesorii aferente pentru amenajarea locuințelor vor rămâne mereu un criteriu de care este bine să ții cont când vrei să-ți reamenajezi casa.

Firma este, în fond, imaginea celor care comercializează (sau fabrică) produsele în care vei investi și este greu de crezut că o companie celebră ar risca să-și strice credibilitatea față de clienți prin oferirea unor produse și servicii de slabă calitate.

Cum este de exemplu, brandul HOMELUX, un nume important, extrem de sonor în lumea celor care comercializează mobilă și decorațiuni, care nu și-ar permite niciodată să-și dezamăgească în vreun fel clienții.

Așa că, grijă mare la brand atunci când alegi magazinul.

  1. Istoricul pieselor de mobilier

Poate sintagma “istoricul mobilei” sună ciudat, dar modul în care au fost fabricate piesele de mobilier dictează gradul de calitate și funcționalitate al acestora.

Cum a prins contur dulapul pe care ai pus ochii, într-o fabrică mare, la nivel industrial sau în depozitul unor meșteri care au o afacere proprie?

Nu strică să te documentezi un pic înainte de a cumpăra mobila pentru a afla procesul de asamblare al viitorului tău șifonier sau birou.

Aceste detalii sunt, de cele mai multe ori, prezentate pe paginile online ale magazinelor.

În concluzie, lucrurile nu sunt atât de complicate când vrei să-ți alegi mobila perfectă. Dacă ții cont de sfaturile de mai sus, nu ai cum să nu găsești exact acea piesă de mobilier care să te mulțumească pe deplin.

sursa foto: pixabay.com

PUBLICITATE