Top 10 sporturi ușor de învățat

Învățarea unui sport ar putea fi una dintre cele mai bune modalități de petrecere a timpul liber și de a te menține în formă. Aproape toată lumea a practicat anumite tipuri de activități sportive în copilărie. Unele sporturi sunt greu de învățat și necesită investiții serioase. În acest articol însă vom face referire la acele activități care sunt la îndemâna oricui. Ai nevoie doar de un pic de ambiție și chef de distracție, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă în această perioadă nu îți este la îndemână însă să practici un sport, te poți delecta fără probleme cu o serie interesantă de Beturi online. Iată care sunt cele mai ușoare sporturi!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

1. Golf 

Golful este un sport extrem de ușor de jucat și de înțeles. Practic, ai la dispoziție un set de mingi mici, o crosă și un minunat teren. Scopul tău este de a lovi mingea și de a o trimite cât mai aproape de una din găuri. Așadar, ai nevoie doar de câteva minute pentru a înțelege regulile jocului. Sigur, nu toți avem în apropiere un teren de golf. Din fericire, din ce în ce mai multe centre de agrement pun la dispoziția vizitatorilor mini terenuri, astfel încât golful devine accesibil tuturor.

2. Tenis de masă

Următorul din lista noastră este un joc ușor și extrem de distractiv. Potrivit unui studiu, tenisul de masă este al 8-lea cel mai ușor sport din lume. Deși jocul necesită vigilență și rapiditate, nu există reguli stricte sau strategii pe care să le pui în practică.

Chiar dacă tenisul de masă este în esență un sport de interior, nu ai neapărat nevoie de o masă de tenis specială. Poți transforma orice masă într-una potrivită pentru o partidă de tenis cu ajutorul unui fileu atașabil. Iar dacă nu ai un partener de joc, poți juca prin simpla lovire a peretelui cu micuța minge. Ai grijă însă la vecini!

3. Volei 

Din ce în ce mai popular, mai ales în sezonul călduros, voleiul este unul dintre sporturile preferate ale oamenilor de toate vârstele. Poate fi jucat într-o zi fierbinte de vară la plajă sau pe terenul din parc. În jocul de volei, două echipe formate din șase jucători sunt separate printr-o plasă. Ambele echipe încearcă să adune cât mai multe puncte. Frumusețea acestui sport este că îmbină abilitățile individuale cu spiritul de echipă. Așadar, data viitoare când vrei să petreci timp alături de familie sau prieteni, puneți la cale o repriză de volei.

4. Bowling

Al patrulea sport din lista noastră este pe cât de faimos, pe atât de ușor de învățat. Fiind un un joc de interior, poate fi jucat în orice anotimp, indiferent de vreme. Regulile sunt simple, ai la dispoziție o minge cu ajutorul căreia va trebui să dobori un număr fix de popice. Sigur, pentru a juca bowling este nevoie să găsești un centru de agrement care oferă această variantă. Te vei echipa cu încălțăminte corespunzătoare și îți vei testa abilitățile de aruncare a mingii.

5. Baschet 

Ce satisfacție mai mare putem avea decât să vedem cum marcăm un coș? Nu ai nevoie de abilități speciale pentru a face acest lucru, trebuie doar să te antrenezi. Nici echipament special nu este necesar, ai nevoie doar de o minge, un coș și câțiva coechipieri. Desigur, dacă vrei să atingi performanța, va fi nevoie să dobândești o condiție fizică bună, deoarece rezistența și precizia de dat la coș vor face diferența în ceea ce privește scorul partidei

6. Jogging

Fără îndoială, joggingul este unu dintre cele mai ușoare sporturi. Poate fi practicat de oricine și nu necesită un echipament elaborat. Asigură-te că ai o pereche de încălțăminte sport și chef de mișcare. Alergarea păstrează inima sănătoasă și corpul în formă și reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă petrece timp în aer liber.

7. Yoga

În era modernă a tehnologiei, este important să ne relaxăm atât corpul, cât și mintea. Frumusețea unui sport precum Yoga este că poate fi practicat oriunde, fără a fi nevoie de un echipament special. Indiferent de vârsta sau condiția fizică, yoga are puterea de a calma mintea și de a întări corpul. Poți descărca aplicații speciale pentru Yoga sau poți căuta diverse tutoriale online. După o zi grea de muncă, nimic nu este mai potrivit decât o ședință de stretching.

8. Dans

Dedică o jumătate de oră seara pentru a te pune în mișcare prin dans. De obicei, când stăm acasă toată ziua, serile pot deveni destul de plictisitoare. Dacă folosești acest timp pentru a te energiza și, de asemenea, a te distra, cu siguranță vei dobândi o stare mentală mai bună și vei avea un somn mai liniștitor.

9. Darts

Acest joc distractiv poate fi jucat acasă împreună cu toți membrii familiei. Ai nevoie de o tablă de darts și de un set de săgeți. Regulile sunt foarte simple: arunci o săgeată spre tablă, în funcție de locul în care a ajuns săgeata primești un scor. Cel care acumulează cel mai mare număr de puncte va fi desemnat câștigător. 

10. Mersul pe bicicletă

Majoritatea dintre noi au învățat să meargă pe bicicletă încă din copilărie. Nici ca adult nu este extrem de dificil să înveți. Echipează-te cu genunchere și exersează mersul pe bicicletă până reușești să îți menții echilibrul. Chiar dacă poate părea intimidant la început, ai încredere în tine. Nu este deloc greu, iar beneficiile unei plimbări cu bicicleta sunt multiple.

PUBLICITATE