Toate pensiile românilor se vor recalcula!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat că actualul guvern dorește să majoreze pensiile românilor, dar nu cu 40%, iar ca soluție pentru perioada următoare spune că a fost identificată recalcularea tuturor pensiilor.

Iar ca acest proces să reușească într-un timp rezonabil va fi nevoie de angajarea a 1.000 de persoane în casele de pensii. Întreg procesul de recalculare al pensiilor ar putea dura un an jumătate. În România există 4,9 milioane de dosare de pensii în plată.

Raluca Turcan a anunțat că zilele următoare va emite un ordin privind recalcularea tuturor pensiilor, proces estimat a dura un an și jumătate.

Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor.

În zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România”, a declarat Raluca Turcan la B1.