TIR plin cu lemne, confiscat de polițiștii nemțeni (FOTO)

La data de 23 aprilie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit, pe DN 17B, în localitatea Poiana-Teiului, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 53 de ani, din județul Suceava, care transporta cantitatea de 46,38 m.c. material lemnos, respectiv cherestea.

Deoarece exista nereguli la documentația ce însoțea transportul de material lemnos și suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost însoțit la Ocolul Silvic Poiana-Teiului, unde împreună cu organele silvice și polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând un volum total de 51,36 m.c. material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 51,36 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 70.000 de euro.

PUBLICITATE