TIR plin cu cherestea, confiscat de polițiștii nemțeni (FOTO)

La data de 5 iunie, în jurul orei 20:20, polițiștii nemțeni au oprit pentru control două autoutilitare care transportau cherestea ce se deplasau pe DN 12 C, în localitatea Tașca.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitarele au fost însoțite de polițiști la Ocolul Silvic Vaduri, pentru verificări.

În perioada de 6-7 iunie, polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț – Ocolul Silvic Vaduri au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat.

Pentru una dintre autoutilitare a rezultat o diferență de 8,49 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 17,14 m.c. cherestea, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 8,49 m.c. cherestea rășinoase, specia molid, în valoare de aproximativ 7.900 lei.

Pentru a doua autoutilitară a rezultat o diferență de 25,15 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 40,48 m.c. cherestea.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 65,645 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 12.000 de euro.

PUBLICITATE