TIR cu 10 tone de ajutoare necurățate pentru o asociație din Neamț, întors de la Vamă

Un TIR cu 10 tone de ajutoare umanitare care venea din Olanda la o fundație din județul Neamț a fost întors din drum vineri, 6 octombrie, la intrarea în vama Petea, după ce inspectorii Protecției Consumatorilor au descoperit că bunurile nu era curățate.

„Două TIR-uri cu aproape 20.000 de kilograme de ajutoare umanitare provenite din Italia şi Olanda pentru asociaţii din judeţele Botoşani şi Neamţ au fost întoarse din drum, vineri, la intrarea în vama Petea deoarece bunurile nu erau curăţate” – a transmis Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de o fundaţie din localitatea Roman, judeţul Neamţ, care a importat din Olanda ajutoare umanitare (haine second hand, saltele, mobilier şi bunuri diverse), prin vama Petea, în cantitate de 10.000 kilograme.

Totodată, o altă asociaţie, din Botoşani, a importat din Italia ajutoare umanitare (haine second hand, încălţăminte şi bunuri diverse), în cantitate de 9.389 kg, care au fost însoţite de certificat de dezinfecţie, dar nu sunt însoţite de certificat de curăţare şi dezinsecţie.

„La verificarea produselor prin sondaj s-a constatat că acestea conţin pete şi fire de păr, nefiind supuse operaţiunilor de curăţare, încălcând prevederile art.2,(1)din HG163/2007. Nu s-a permis intrarea în România”, a precizat CJPC Satu Mare.

PUBLICITATE