Țepe de zile mari trase de PNL Neamț unor firme care au făcut sondaje de opinie

Filiala Neamț a PNL este din nou în centrul unui scandal, după ce, o firmă din Iași îi acuză pe liberali că nu au fost plătite sondajele de opinie făcute pentru alegerile locale.

Jurnaliștii de la 7iasi.ro spun că doi dintre liberalii crescuți în pepiniera fostului baron de Iași, Relu Fenechiu, au ajuns la cuțite din cauza banilor alocați pentru sondajele de opinie de la alegerile locale din acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

80.000 de lei ar fi trebuit să încaseze firma ieșeanului Tudor Jijie de la PNL Neamț pentru mai multe sondaje de opinie, dar banii au întârziat să apară. Filiala PNL Neamț este condusă de deputatul Mugurel Cozmanciuc, propulsat de Relu Fenechiu pe funcția de director al OCPI Iași și ulterior în Parlament.

Deși PNL este pe val, Cozmanciuc și Jijie nu au reușit să se înțeleagă cu vorba bună, fapt pentru care s-a ajuns la procese, informează sursa citată.

Valoarea celor patru contracte a fost stabilită la suma de 20.405 euro, bani pe care Cozmanciuc ar fi trebuit să-i plătească în rate, cel târziu până la data de 16 martie 2020.

Sondajele au fost predate beneficiarului etapizat, de la sfârșitul lunii februarie și până la începutul lunii martie 2020. Deși a primit sondajele comandate, deputatul Mugur Cozmanciuc nu a plătit facturile emise de firma lui Jijie.

La începutul lunii octombrie 2020, Emi Call Data SRL a introdus la Judecătoria Iași patru cereri de chemare în judecată împotriva PNL Neamț, câte una pentru fiecare contract neonorat de către Cozmanciuc. Jijie solicită plata debitului restant în cuantum de 78.141 lei precum și penalități de peste 22.000 de lei calculate la un procent de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.

Conform surselor PNL Neamț, candidații liberali care au participat la alegerile locale din acest an au fost ”obligați” să plătească un sondaj de opinie care a costat între 7000-9000 de lei. Prețul este unul aberant, ținând cont de faptul că într-o comună, un sondaj făcut pe 250-300 de subiecți nu are cum să aibă costuri mai mari de 2000 de lei.

Firma lui Jijie a emis un număr de nouă facturi în baza celor patru contracte cu o valoare totală de 98.564 lei, la datele convenite conform înțelegerii între părți. Partidul condus de Mugurel Cozmanciuc nu a achitat niciun leu timp de mai bine de 6 luni de zile.

EMI Call Data a notificat filiala nemțeană în 24 august și 8 septembrie solicitând achitarea debitului restant în cuantum de  98.564 lei provenit din cele patru contracte. Pe 15 septembrie 2020, Cozmanciuc achită doar una dintre cele nouă facturi emise de firma lui Jijie, în cuantum de 19.738 lei, diferența nefiind achitată nici până astăzi.

Filiala lui Mugurel Cozmanciuc nu este la prima țeapă trasă unor astfel de colaboratori, o firmă din Bacău care a efectuat sondaje de opinie în anii trecuți a rămas cu un prejudiciu de 33.300 lei (dosar 77/279/2018), fapt pentru care filiala PNL Neamț a fost executată silit.

PUBLICITATE