Temperaturi resimțite între -3 și -13 grade în Neamț în această dimineață

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 8:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: -1 grad Celsius
  • Roman: 0 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: -2 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -11 grad Celsius

Indicele de răcire (temperatura resimțită de organismul uman și care depinde de temperatura aerului și de viteza vântului) arăta, la ora 8:00, –13 de grade Celsius pe Ceahlău, -3 la Piatra-Neamț, -8 la Roman și -4 la Târgu-Neamț.

Stratul de zăpadă măsura în această dimineață 112 cm pe Ceahlău.

Reamintim că meteorologii au emis o evertizare meteo de precipitații moderate cantitativpredominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului;

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativpredominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp).

Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Notă: Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.