Temperaturi resimțite de până la -58 de grade în Neamț în această dimineață

În județul Neamț, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), termometrele arătau în această dimineață (ora 7:00), următoarele valori:

  • Piatra-Neamț: -10 grade Celsius
  • Roman: -10 grade Celsius
  • Târgu-Neamț: -11 grade Celsius
  • Toaca (Ceahlău): -25 grad Celsius

Indicele de răcire (temperatura resimțită de organismul uman și care depinde de temperatura aerului și de viteza vântului) arăta, la ora 7:00, –58 de grade Celsius pe Ceahlău, -22 la Piatra-Neamț, -20 la Roman și -19 la Târgu-Neamț.

Stratul de zăpadă măsura în această dimineață 3 cm la Piatra-Neamț, 2 cm la Târgu-Neamț și 53 cm pe Ceahlău.

Reamintim că meteorologii au emis un Cod galben de vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării în următoarele zile.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00
Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 21:00 – 13 februarie, ora 21:00
Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei

În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvanieivântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

PUBLICITATE