Teatrul românesc este în doliu. O cunoscută actriță a plecat dintre noi

Actrița Carmen Galin a murit vineri seara, la vârsta de 73 de ani, anunțul fiind făcut de cântărețul Nicu Alifantis pe pagina sa de Facebook.

Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!„, a fost mesajul transmis de Nicu Alifantis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Carmen Galin a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1967, fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu și Mihai Mereuță. A fost colegă de promoție cu Irina Mazanitis, Ilie Gheorghe, Sybilla Oarcea, Eusebiu Ștefănescu, Mitică Popescu, Cristina Stamate.

Carmen Galin a debutat pe scena Teatrului Mic din Bucureşti, în anul doi de facultate. Pentru că a fost şefă de promoţie, i-a fost propus postul de crainic la televiziunea publică, însă l-a refuzat. ”Voiam să fac teatru. Aşa că am plecat la Piatra Neamţ”, spunea ea. A fost actriţă a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, apoi a Teatrului Naţional din Bucureşti.

A jucat în zeci de filme de succes, precum „Tănase Scatiu”, „Iarna Bobocilor”, „Profetul, aurul și ardelenii” sau „Secretul lui Nemesis”, dar și în numeroase piese de teatru, până în 1995, când a decis să se retragă din lumina reflectoarelor.

PUBLICITATE