Țeapă cu mașini de cusut. Vezi cum a fost păgubită cu 20.000 de lei o familie din judeţul Neamţ

În speranţa deşartă că ar putea câştiga 70.000 de euro, o familie din judeţul Neamţ a fost păgubită cu 20.000 de lei, de un anume „Janos” din municipiul Topliţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data 08.05.2018, Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Roman, judeţul Neamț, despre faptul că, la data de 04.05.2018, familia sa a fost înşelată de persoane necunoscute şi păgubită cu 20.000 de lei.

În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au stabilit că, la data de 03.05.2018, în urma unui anunț lipit pe un stâlp din fața casei familiei în cauză, pe care scria „colecționar german, cumpăr mașină de cusut mărci germane vechi și picturi, ofer 63.000 – 70.000 euro plata pe loc, telefon…”, mama reclamantului, în vârstă de 81 de ani, care deține o mașină de cusut, a contactat numărul de telefon din anunț.

La telefon a răspuns o femeie ce s-a recomandat a fi „doamna Muller”, care a întrebat-o pe bătrânică dacă are act de proveniență și întrucât nu avea, a fost pusă în legătură cu un anume Alex, care i-ar fi zis că a făcut rost de un astfel de act de la o altă persoană, respectiv Janos din municipiul Toplița.

Astfel, mama a luat legătura cu această persoană, după care fiul, la data de 04.05.2018, s-a deplasat în municipiul  Toplița, unde s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, de aproximativ 40 de ani, înalt, solid, brunet, căruia i-a dat aproximativ 20.000 de lei, pentru un act de conformitate a mașinii de cusut.

Ulterior, membrii familiei în cauză nu au mai putut contacta persoanele respective în vederea finalizării tranzacției, situaţie în care şi-au dat seama că au fost păcăliţi şi au sesizat Poliţia.

În cauză se efectuează cercetări şi investigaţii, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

Poliţiştii atrag atenţia, din nou, asupra diversităţii metodelor utilizate de infractori pentru inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă.

Reiterăm mesajul zicalei „paza bună fereşte primejdia rea”, în sensul căreia arătându-ne sceptici, neîncrezători faţă de atractivele oferte ale unor venituri sau câştiguri foarte mari, neaşteptate, putem fi scutiţi de păgubiri mai mari sau mai mici, care este de aşteptat să se ni se întâmple, dacă nu verificăm atent sursa, veridicitatea şi legalitatea acestor oferte.

Aşa încât cuvântul de ordine este şi de această dată, încă o dată: ATENŢIE! – informează IPJ Harghita

PUBLICITATE