Tătaru și Arafat, despre luarea temperaturii la intrarea în magazine

Autoritățile recomandă măsurarea temperaturii la intrarea în magazine și susțin că pe rețelele de socializare a apărut un mit precum că doar personalul medical poate folosi termometrele digitale.

Atât ministrul sănătății, Nelu Tătaru, cât și șeful DSU, Raed Arafat, susțin folosirea termometrelor la intrarea în locurile publice, fiind vorba despre o măsură de precauție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca și noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura.

Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi. Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Și pentru cel care contestă măsura – nu știu când își mai ia el temperatura., a spus Nelu Tătaru, ministrul sănătății, la Digi 24.

La rândul său, Raed Arafat susține că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru.

„Îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta… Această măsură este una foarte normală”, a spus Raed Arafat, care a subliniat că și lui i se ia temperatura dimineața la Centrul de Comandă de către pompierul de la poartă.

PUBLICITATE