Târgul Expofashion vă întâmpină cu brânză de burduf, slănină, turtă dulce și pălincă

Camera de Comerț și Industrie Neamț ne invită la Expofashion – Târgul de îmbrăcăminte și încălțăminte ce are loc în perioada 21-25 aprilie la Pavilionul Expozițional Municipal din Piatra-Neamț.

Și pentru că cei de la Camera de Comerț ne-au obișnuit cu kitsch-uri (vezi articol AICI), nici acest tâg de marochinărie nu este lipsit de ”culoare.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
Încă de la intrarea în vestitul târg, ești cuprins de mirosul de brânză de burduf și caș de oi, de capră și telemea, alături de care găsim și tradiționala slănină de porc dar și pălinca de prune care e la loc de cinste.
Apoi esti invitat să guști din turta dulce și alviță care se află în imediata apropiere a ”raionului cu brănzeturi”.
După ce ai gustat din brânza de burduf și ai luat o pălincă la pachet, ești asteptat să intri în incinta Pavilionului Expozițional pentru a vedea blănurile, hainele de piele și încălțămintea.
Din dorința de a încasa chirie de la oricine, indiferent de natura târgului (Expofashion – îmbrăcăminte și încălțăminte), Camera de Comerț transformă totul într-un adevărat bazar. Ceaunele și măturile de paie mai lipseau să le vedem înșirate pe trotuar, în cadrul acestui eveniment.
Cam despre asta este vorba în celebrul târg organizat de cei de la Camera de Comerț Neamț, un ONG care nu plătește niciun leu chirie primăriei municipiului Piatra-Neamț de 10 ani pentru Pavilionul Expozițional și a solicitat municipalității să îi fie prelungit contractul gratuit pentru încă 5 ani (vezi aici).
Pe afișul Târgului, apare la organizatori și Primăria Minicipiului Piatra-Neamț. Să înțelegem că așa arată #NouaPiatra a primarului Andrei Carabelea?
Camera de Comerț Neamț este condusă de către Mihai Apopei, trimis în judecată pentru fapte de curupție în același dosar în care este judecat și Dragoș Chitic, fostul primar de Piatra-Neamț.
PUBLICITATE