Târgul de Semințe din Piatra-Neamț: Un act de dăruire pentru tradiție și natura

Municipiul Piatra-Neamț se pregătește să găzduiască un eveniment cu totul special și plin de semnificație pentru iubitorii de tradiții și natură.

Sâmbătă, 30 septembrie, cu începere de la ora 10, Casa Cărții va deveni locul de întâlnire al pasionaților de semințe, un loc unde dăruirea și iubirea pentru soiurile tradiționale românești se împletesc pentru a perpetua moștenirea culturală și naturală .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu scopul de a promova soiurile tradiționale de semințe și de a contribui la conservarea lor, acest eveniment adună „sufletiști” din toată țara, oameni cu inimile deschise și dorința de a oferi un dar neprețuit – semințe.

„Sufletiștii” participanți aduc cu ei semințe de legume, plante aromatice, flori și ierburi sălbatice, toate crescute în spiritul tradiției românești.

Aceste semințe, precum niște bijuterii ale naturii, vor fi oferite cu generozitate într-un schimb simbolic între participanți, ca un gest de dăruire și recunoștință față de bogăția naturii și moștenirea culturală.

Târgul de Semințe din Piatra-Neamț încurajează întoarcerea la rădăcinile noastre tradiționale, punând în valoare cunoștințele străvechi ale agriculturii și grădinăritului, care au fost transmise din generație în generație.

Acest eveniment reprezintă nu doar o ocazie de schimb de semințe, ci și un moment de învățare și conectare între oameni cu aceleași valori.

Evenimentul este deschis publicului larg și invită toți cei care împărtășesc aceeași pasiune pentru tradiția românească și conservarea mediului înconjurător să participe.

Târgul de Semințe din Piatra Neamț este o ocazie unică de a contribui la păstrarea identității noastre culturale și a frumuseții naturii, printr-un gest simplu, dar profund – dăruirea de semințe pentru a primi în schimb răsplata eternă a naturii.

Așadar, în această zi specială, Piatra-Neamț devine locul unde tradiția și natura se întâlnesc într-o simfonie a dăruirii, iar participanții vor pleca acasă cu inimile pline de bucurie și conștiința că au contribuit la păstrarea unui moștenire valoroase pentru generațiile viitoare.” – a transmis Bianca Ifrim, organizator al evenimentului

PUBLICITATE