Târgu-Neamț: Primarul se opune oricărei propuneri de carantinare a orașului

În contextul noilor cazuri pozitive de Covid-19, apărute în județul Neamț, multe dintre ele în zona Târgu-Neamț, primarul Daniel Harpa susține că se opune oricărei propuneri de carantinare a orașului.

Totodată, primarul orașului Târgu-Neamț declară că nu este corect să fie stigmatizați ca focar Covid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, mesajul primarului Daniel Harpa:

Cred că este datoria mea să vă explic și dumneavoastră, cetățenii orașului, cum sta situația conform informațiilor pe care le am și care este punctul nostru de vedere, ca autoritate publică locală:

  1. La Spitalul Târgu Neamț s-au efectuat în ultimele zile mai multe teste decât la orice punct de testare din județ;
  2. Din câte mi s-a adus la cunoștință suntem singurul spital care mai face teste la cerere contracost. Facem acest lucru pentru a veni în sprijinul dumneavoastră;
  3.  40% din cazurile pozitive depistate în laboratorul nostru nu sunt din oraș;
  4. Tot ce v-am prezentat mai sus înseamnă, din punctul meu de vedere, un bun management și un mare efort al echipei de la laborator, pentru a-și face treaba cât mai bine și a veni în ajutorul oamenilor. Nu este corect să fim stigmatizați ca focar Covid, doar pentru ca muncim și suntem responsabili;
  5. Ca un exemplu, în una din zilele trecute, în laboratorul nostru s-a lucrat pana la 12.00 noaptea și s-au facut 64 de teste, în timp ce spitalul Piatra Neamț, care este și spital Covid, făcuse cu puțin peste 20 de teste. Vă rog să raportați aceste cifre la numărul de locuitori al fiecărui oraș!
  6. Țin să mulțumesc întregului personal din spital, echipei de laborator și domnului manager pentru toate eforturile pe care le fac! Sunteți adevărați profesioniști! Vă mulțumesc în numele celor pe care îi reprezint și care sunt în asentimentul meu! Să vă răsplătească Dumnezeu!
  7. Având în vedere cele descrise mai sus, ne vom opune cu vehemență oricărei propuneri de carantinare a orașului. Această decizie nu este de competența Consiliului Local, dar țin să precizez că nu am participat la nici o discuție oficială despre acest subiect.
PUBLICITATE