Târgu-Neamț: Director demis pentru Revelionul „MUT”

La Târgu-Neamț, programul în noaptea dintre ani nu a mai avut loc așa cum a promis Primăria, Revelionul fiind marcat doar cu un foc de artificii, fără muzică, fără vreun discurs sau numărătoarea inversă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a „scăpa basma curată”, primarul Daniel Harpa a găsit un vinovat: directorul Casei Culturii „Ion Creangă”, cel care a fost anunțat cu câteva zile înainte de acest eveniment.

Astfel, într-o declarație publică, primarul a cerut demisia lui Ionuț Gugiu:

Ne cerem scuze cetăţenilor oraşului pentru lipsa programului artistic anunţat! Ne asumăm faptul că este o situaţie impardonabilă, motiv pentru care am solicitat demisia domnului director al Casei Culturii „Ion Creangă”. În caz contrar, voi proceda la demiterea acestuia, conform procedurilor legale“, a spus primarul într-o declaraţie publică. – notează monitorulneamt.ro

Directorul Casei Culturii „Ion Creangă” a povestit, pe Facebook, care au fost motivele incidentului din noaptea de Revelion:

„In urma cu cateva momente mi-am depus demisia din functia de manager al Casei Culturii „Ion Creanga” .
Aceasta va fi singura declaratie pe care o voi da pe marginea acestui subiect, in incercarea de a lamuri cateva aspecte. 

Nu am fost si nu ma simt deloc responsabil pentru cele intamplate in seara de Revelion.

Vineri dupa-amiaza (28 decembrie) am fost contactat de personalul din primaria Tg Neamt pentru a contracta o firma in vederea asigurarii sonorizarii pentru data de 31 decembrie.

Am actionat in acest sens, am realizat toate demersurile procedurale si am fost asigurat ca intelegerea este intelegere (avand martori la aceasta discutie telefonica).

Pe data de 31 la ora 23:30 am fost informat ca cei cu sonorizarea nu s-au prezentat in centrul orasului asa cum ne fusese intelegerea, fiind mult prea tarziu pentru a putea rezolva problema.

Prin castigarea acestui post de manager am acceptat o provocare personala, aceea de a face mai vizibila aceasta institutie, publicului din Targu-Neamt. Cred ca am reusit, acest lucru reflectandu-se in numerele din bilantul financiar anual si in numarul de spectacole sustinute, nu doar anuntate si apoi anulate din lipsa publicului.
Totodata, ca si manager am incercat eu sa rezolv problemele aparute zilnic si sa nu apelez mereu la cei din primarie.
Imi pare rau ca acest mandat de doi ani s-a terminat printr-un oarecare circ al carui spectator am fost.

As dori sa multumesc pe aceasta cale personalului Casei de Cultura care m-a inteles si cu care am colaborat foarte bine pe parcursul celor 2 ani.” – este mesajul postat, vineri, de Ionuț Gugiu, pe Facebook

PUBLICITATE