Taraful Constantin Lătărețu și Vasilica Tătaru în concerte speciale la Piatra-Neamț

Amatorii de folclor sunt invitați să participe la două concerte extraordinare în Piatra-Neamț, organizate de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, instituție finanțată de Consiliul Județean Neamț, oferă publicului iubitor de folclor două zile de sărbătoare.

Astfel, sub genericul „Cu lăutarii după mine”, sâmbătă, 20 ianuarie 2024, sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, începând cu ora 17:00, va găzdui concertul susținut de Taraful Constantin Lătărețu, artistul protagonist fiind urmaș al celei care era denumită Privighetoarea Gorjului, Maria Lătărețu.

A doua zi, tot de la ora 17:00, pe scena Casei de Cultură va evolua Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, care va prezenta publicului cel mai recent album realizat de muzicienii orchestrei intitulat „Cântecele Neam(Ț)ului”, eveniment cu un invitat special, apreciata interpretă a folclorului moldovenesc Vasilica Tătaru, care va prezenta un program muzical inedit pentru repertoriul ei de până acum

Intrarea la fiecare dintre cele două concerte, care fac parte din Stagiunea folclorică 2024, se face pe baza biletului (20 lei/loc/spectacol) care poate fi achiziționat de la Secretariatele Centrului și Casei de Cultură. Telefoane: 0233/214.026 și 0233/215.278.

Albumul „Cântecele Neam(Ț)ului”

Pentru a readuce în atenția iubitorilor de folclor o fărâmă din istoria acestui colectiv și a repertoriului însușit, a apărut ideea acestui important proiect de reconstituire muzicală.

Materialul muzical imprimat de Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” a fost atent selectat de instrumentiștii orchestrei din folclorul vechi al zonei, la care au fost adăugate creații muzicale proprii.

PUBLICITATE