În țară, angajații primăriilor sunt în grevă. NU și la Piatra-Neamț


Marţi, 12 iulie, începând cu ora 08.00, angajaţii din primăriile şi consiliile judeţene din ţară au intrat în grevă generală de o zi, după ce negocierile cu Ministerul Muncii au eşuat. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că acordul pe care urmau să îl încheie, vineri, 8 iulie, cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25 la sută şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sindicaliştii au anunţat că angajaţii din administraţia locală se vor prezenta la locul de muncă, însă nu vor asigura relaţiile cu publicul. Greva de o zi organizată marţi de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) va fi urmată, peste o săptămână, pe 19 iulie, de o grevă generală pe termen nelimitat, potrivit FNSA.

Deși în întreaga țară peste 30.000 de funcționari se află în grevă, la primăria Piatra Neamț se lucrează.

„Personalul din cadrul primăriei Piatra-Neamț nu a anunțat că participă la această grevă. Este decizia lor. Ca și lider a instituției consider că este un drept al lor și dacă ne-ar fi informat că vor să participe, evident că nu aveam cum să ne opunem. Dar nu am fost informați că ar participa la această grevă.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE