Tânărul din Girov condamnat la 22 de ani pentru omor, s-a spânzurat în această dimineață


Un tânăr din localitatea Girov, care era închis în Penitenciarul Bacău pentru omor a fost găsit spânzurat în această dimineață, în grupul sanitar al camerei. Băiatul de 21 de ani a fost găsit decedat de către gardianul supraveghetor al secției în care era închis acesta, fiind sesizate autoritațile prin 112.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„S-a procedat la anunțarea familiei persoanei decedate și a organelor abilitate și s-a demarat o anchetă internă pentru a se stabili împrejurarile în care s-a produs incidentul”, a declarat inspectorul principal Mădălina Mătăsaru, purtatorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, pentru desteptarea.ro

CHIUARU VALENTIN, a fost condamnat pe 25 noiembrie 2015 de Tribunalul Neamț, la 22 de ani închisoare şi 5 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a şi b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 al. 1 Cod penal, art. 189 lit. f Cod penal.

În fapt, la începutul lunii iunie a plecat de la o cârciumă cu gândul să violeze o femeie din sat pe care o știa singură. A greșit casa și a intrat peste alți doi bătrâni(de 72 şi 73 de ani). Mai întâi l-a omorât pe bărbat cu o bâtă, apoi pe femeie. Deși femeia era decedată, Chiuaru a vrut să o și violeze dar a fost prea beat ca să mai continue apoi plecând liniștit spre acasă. Cadavrele celor doi soți din Girov au fost descoperite pe 8 iunie, de o vecină. Crima s-a produs în noaptea de 3 spre 4 iunie. Individul și-a recunoscut faptele în timp ce era anchetat, în stare de arest preventiv, pentru o altă tentativă de omor comisă asupra unei bătrâne din Girov. (În luna martie intrase peste aceasta în casă pentru a o tâlhări și a bătut-o fără milă.)

PUBLICITATE