Tânără de 18 ani, reținută după ce a furat bani, bijuterii, parfumuri și haine din 2 locuințe

Ieri, 1 mai, polițiștii nemțeni au reținut pentru 24 de ore o tânără de 18 ani, din județul Suceava, bănuită că ar fi sustras din două imobile, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ, bani, bijuterii, parfumuri, articole vestimentare şi alte bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că tânăra de 18 ani locuia într-un imobil din Târgu-Neamț, aceasta având grijă de una dintre persoanele vătămată, în vârstă de 76 de ani, persoană cu handicap locomotor.

La data de 24 aprilie, profitând de starea acesteia, i-ar fi sustras din locuință suma de 100 de euro,  mai multe bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei.

La aceeași dată, tânăra ar fi pătruns fără drept într-o altă locuinţă, situată în aceeaşi curte, aparţinând unei persoanei vătămate de 52 de ani, de unde ar fi sustras parfumuri, bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de 7.500 de lei.

La data de 01 mai, persoana bănuită de comiterea faptelor a fost depistată de polițiști, pe raza localității Crăcăoani, fiind condusă la sediul unității de poliție pentru audiere.

În urma documentării activității infracționale, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Aproximativ 50% din prejudiciul produs a fost recuperat de polițiști şi restituit persoanelor vătămate.

PUBLICITATE