Tânăr din Piatra-Neamț, prins beat la volan, a refuzat recoltarea mostrelor biologice

În noaptea de 5 iunie, polițiștii din Borlești au oprit un autoturism al cărui șofer, aflat sub influența alcoolului, a refuzat prelevarea mostrelor biologice.

„În noaptea de 5 iunie a.c., în jurul orelor 01:30, polițiștii din cadrul  Secției de Poliție Rurală Borlești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, acustice și luminoase, pentru oprirea unui autoturism, ce se deplasa pe DJ 156A, din direcția Ruseni spre Nechit.

La vederea semnalelor polițiștilor, conducătorul autoturismului a virat la dreapta, din interiorul autoturismului, coborând un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Piatra-Neamț. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.” – a transmis Poliția Neamț

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde în prezența medicului specialist a refuzat recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

PUBLICITATE