Tânăr din Neamț, erou în Anglia. A fost premiat de polițiști (FOTO)

Un tânăr din Neamț, care în prezent se află în Marea Britanie, a fost premiat de autoritățile engleze după ce a salvat viața unei femei sinucigașe în Sheffield.

Cornel Constantin Vântu, în vârstă de 25 de ani, născut la Piatra-Neamț și cu domiciliul în comuna Grințieș, împreună cu un englez în vârstă de 38 de ani, au salvat o femeie care dorea să sară de pe un pod peste Sheffield Parkway luna trecută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Când polițiștii au fost alertați de incident au găsit o femeie care era peste marginea podului, fiind ținută de încheietura mâinii de către cei doi bărbați.

Femeia se zbătea să scape de cei doi, astfel încât să cadă, dorind cu disperare să-și încheie viața.

Am trecut imediat în ajutor și Vântu a fost repede în spatele meu. Am apucat-o pe femeie, am ținut-o strâns și în câteva minute am auzit sirenele de poliție.” – a declarat englezul de 38 de ani.

Comandantul Poliției din South Yorkshire, care i-a premiat pe cei doi zilele acestea, a declarat că intervenția celor doi a fost decisivă în salvarea femeii.

Acesta este un moment incredibil de mândru de a recunoaște eforturile cetățenilor care au salvat, fără dubiu, viața unei femei aflate în suferință. Este important să fie recunoscute acțiunile dumneavoastră și vă felicit pentru vitejia dumneavoastră” – a transmis comandantul Poliției din South Yorkshire, Paul McCurry.

PUBLICITATE