Tânăr din Neamț, condamnat după ce a fost prins cu droguri de 1,2 mil. de lire sterline în Anglia

Un tânăr din județul Neamț care a încercat să folosească o afacere falsă cu fructe și legume ca acoperire pentru trafic de droguri a fost condamnat la închisoare pentru contrabandă cu cocaină în valoare de peste un milion de lire sterline în Marea Britanie.

Zilele trecute, Narcis-Bogdan Stoica, în vârstă de 29 de ani, din județul Neamț, a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce s-a declarat vinovat de încercarea de a importa 15 kilograme de droguri de clasa A – care aveau o potențială valoare stradală, de aproximativ 1,2 milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Autoritățile din Marea Britania au început să-l investigheze pe nemțean după ce oficialii Forței de Frontieră l-au oprit să treacă prin terminalul Channel Tunnel de la Coquelles la 17 aprilie.

O căutare a autoutilitarei pe care o conducea a scos la iveală două locuri ascunse construite în scopuri speciale pentru medicamentele din spatele materialului de la capacul ușii, atât din partea pasagerului, cât și a șoferilor.

Stoica le-a spus ofițerilor, care au găsit și paleții cu fructe și legume în spatele autoutilitarei, că își începe propria afacere de livrare.

Potrivit unui comunicat al National Crime Agency – NCA, românul le-a mai explicat că își cumpărase furgoneta frigorifică din Marea Britanie cu o săptămână înainte de a fi prins și că se întorcea din Olanda.

Stoica a fost arestat și în data de 15 iunie a pledat vinovat. Pe 8 iulie a fost condamnat la șase ani de închisoare.

PUBLICITATE