Tânăr din Neamț, cercetat penal după ce a inventat o tâlhărie pentru a ascunde că a pierdut banii la „păcănele”

Un tânăr în vârstă de 18 ani din județul Neamț, a inventat o presupusă tâlhărie pentru a acoperi pierderile de aproximativ 12.000 de lei suferite la „păcănele”.

Pentru inducerea în eroare a autorităților judiciare, acum tânărul este cercetat penal de polițiști.

„La data de 19 septembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie, din localitatea Răucești, cu privire la faptul că nepotul ei, în vârstă de 18 ani, din aceeași localitate, ar fi fost lovit de persoane necunoscute pe o stradă din Târgu-Neamț și ar fi fost deposedat de un portofel în care avea suma de 6.500 lei.

Tânărul a fost transportat la o unitate medicală, acesta refuzând internarea.” – a transmis Poliția Neamț

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, infracțiunea sesizată nu se confirmă.

„Polițiștii au stabilit faptul că în cursul zilei de 19 septembrie, tânărul în cauză ar fi pierdut suma de aproximativ 12.000 de lei la jocuri de noroc, iar pentru ca membrii familiei sale să nu afle despre acest fapt ar fi  înscenat faptul că a fost tâlhărit, indicând membrilor de familie și organelor de poliție leziuni corporale care nu au legătură cu prezenta cauză, fiind suferite în alte împrejurări.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.” – au mai spus polițiștii nemțeni.

PUBLICITATE