Tânăr de 19 ani, din Piatra-Neamț, prins cu 38.400 ţigarete de contrabandă în mașină

La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier, însoţiţi de poliţiştii de la ordine publică şi cei de la investigaţii criminale, toţi din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, au acţionat pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Dimitrie Leonida, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Piatra Neamţ.

În urma controlului efectuat, colegii mei au găsit interiorul autoturismului cinci saci din plastic în care erau 38.400 ţigarete cu timbru de Republica Moldova.

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, urmând ca astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ să dispună aplicarea sechestrului judiciar asigurător. – ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Poliţiştii continuă cercetările faţă de tânăr, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Reamintim cetăţenilor că „deținerea, colectarea , producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

PUBLICITATE