Tainele muncii de polițist la „Noaptea Cercetătorilor”


1În data de 30.09.2016, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, a avut loc evenimentul de final al Proiectului „Noaptea Cercetătorilor” inițiat de S.C. Target Active Trening S.R.L. in parteneriat cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalității din cadrul IGPR. La acest eveniment au fost prezenți si polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Neamț precum si un echipaj al politiei rutiere cu o autospeciala echipata cu aparat radar si polițiștii criminaliști cu laboratorul criminalistic mobil. Obiectivele acestei manifestări au urmărit promovarea in rândul elevilor a activităților științifice si de cercetare, ca și alternative pentru petrecerea timpului liber, atragerea copiilor și tinerilor în activități instructive, educarea lor în vederea respingerii comportamentelor delincvente si distructive, precum și orientarea tinerilor in vederea alegerii unei cariere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

2Astfel, cei prezenți vineri seara pe platoul Curții Domnești s-au putut familiariza cu tainele muncii de poliție, având oportunitatea de a explora autospeciala din dotarea politiei rutiere sau laboratorul criminalistic mobil. Polițiștii rutieri și criminaliștii prezenți au răspuns cu răbdare la toate întrebările   si au explicat pe înțelesul copiilor cum funcționează aparatul radar, etilotestul sau semnalele luminoase, cum se iau amprentele și ce conține o trusă criminalistică sau ce înseamnă cercetarea la fața locului.

De asemenea, la standul IPJ Neamț, atât cei mai mici cât si cei mai mari au fost invitați la jocuri privind legislația în vigoare, prevenirea furturilor, a violentei si a hărțuirii, a traficului de persoane, a delincventei juvenile si victimizării minorilor. Cei care au dat curs invitației și au răspuns corect la întrebări au fost răsplătiți de polițiști cu insigne de Polițist junior si legitimații de Polițist pentru o zi.  Celor interesați de alegerea unei cariere în domeniul ordinii si siguranței publice li s-a prezentat oferta educaționala a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

3

D.M.B.
PUBLICITATE