Sute de pelerini participă la hramul Mănăstirii Neamţ, cel mai vechi lăcaş de cult din Moldova

Sute de credincioşi participă, joi, de Înălţarea Domnului, la hramul Mănăstirii Neamţ, cel mai vechi lăcaş de cult din zona Moldovei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Slujba este oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan. Sunt prezenţi toţi membrii sinodului mitropolitan şi, conform tradiţiei, participă şi corul Seminarului „Veniamin Costachi” al Mănăstirii Neamţ. – notează Agerpres

După slujba oficiată în faţa agheazmatarului, a avut loc o procesiune în interiorul bisericii, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. La finalul slujbei vor fi pomeniţi şi eroii neamului.

Ieri, 16 mai, de praznicul Înălțării Domnului, Mănăstirea Neamț s-a îmbracat în veșminte de sărbătoare, vechea așezare voievodală devenind pentru două zile loc de rugăciune și pelerinaj pentru credincioșii din întreaga țară. Mănăstirea Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt își sărbătorește începând de ieri hramul istoric.

Închinătorii s-au adunat în curtea interioară a mănăstirii, participând la Slujba Privegherii, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dimpreună cu preoții rânduiți. Din soborul slujitor au mai făcut parte părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, părintele prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”, dar și părintele Nicolae Axentioi, protopopul de Târgu-Neamț. – notează mmb.ro

Mănăstirea Neamţ se află la circa 12 kilometri de oraşul Târgu Neamţ, iar primul document scris care s-a păstrat datează din 7 ianuarie 1407, din vremea lui Alexandru cel Bun.

PUBLICITATE