Sute de lebede au poposit deja pe lacul Pângărați și se pregătesc de iarnă


Sute de lebede au poposit deja pe luciul lacului Pângărați din apropierea municipiului Piatra Neamț și se pregătesc să ierneze aici așa cum se întâmplă de mai mulți ani. – notează AGEPRES

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

100517381302987187Alături de lebede au venit și câteva zeci de rațe sălbatice însă abia de acum sunt așteptate să sosească stolurile de păsări migratoare.

În ultimii ani, lacurile Pangaraţi, Vaduri şi Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ oferă adăpost și au devenit areale de iernat pentru lebede. Vremea blândă, pe de o parte, dar și hrana pe care o găsesc din abundență în lac, au determinat aceste păsări să nu își continue migrația.
Chiar și conducerea Consiliului Judeţean Neamţ a luat decizia ca, în colaborare cu administraţia locală din comuna Pângăraţi, să rezolve o problemă importantă pentru mulţi dintre nemţenii iubitori de natură şi nu numai: să amenajeze parcarea de pe malul lacului, devenită loc de popas în special pentru cei care vor să admire lebedele de pe luciul apei.

Lebedele și rațele sălbatice vin din zona nordică și în migrația lor către zonele cu climă caldă au găsit un mediu propice pe lacul de la Pângărați.
Potrivit reprezentanților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, se vor face patrule împreună cu autoritățile în această perioadă, pentru a combate eventualele cazuri de braconaj.
Un număr mai mic de lebede și rațe sălbatice se regăsesc și pe lacurile de la Vaduri și Bâtca Doamnei care, alături de lacul Pângărați, au fost declarate, în anul 2007, situri Natura 2000. – conform Agerpres

D.M.B.
sursa: Agerpres
PUBLICITATE