Sute de familii din Piatra-Neamț, debranșate de la rețeaua de alimentare cu apă

Aproximativ 200 de familii din cartierul Văleni au fost debranșați, ieri, de la rețeaua de apă ca urmare a datoriilor pe care chiriașii le au față de APA SERV. Totodată, 5 vile și mai multe blocuri din Speranța au primit o notificare de debranșare.

Vilele aflate în administrarea societății Locativ Serv au fost debranșate de la rețeaua de alimentare cu apă ca urmare a datoriilor pe care chiriașii le au față de Compania Județeană APA SERV. Astfel, la data de 15 iunie 2022, societatea Locativ Serv are de încasat 114.327,24 lei de la chiriași, sumă reprezentând debite restante pentru alimentarea cu apă și servicii de salubrizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru locuințele din Văleni, societatea Locativ Serv are obligații de plată de 38.831,78 lei față de Compania Județeană APA SERV, dintre care 10.244,61 lei au fost achitați astăzi și 47.904,92 lei pentru serviciile de salubrizare prestate de societatea Brantner. Astfel, Locativ Serv a creditat chiriașii din cartierul Văleni cu 27.590,54 lei, la care se adaugă cei 10.244,61 lei achitați astăzi, sumă de bani achitată în avans, înainte de a primi banii de la chiriași.

În cursul zilei de astăzi Locativ Serv a trimis o solicitare de rebranșare pentru 24 vile din cartierul Văleni, care au achitat datoriile sau au sume restante mici. În acest moment, Locativ Serv are 211 dosare aflate în diferite faze judiciare pentru recuperarea datoriilor, rezultând un total de 152.600 lei solicitați în instanță, cuantum care include și datorii mai vechi.

Pentru cartierul Speranța a fost primită o notificare de debranșare de la alimentarea cu apă pentru locuințele cu cele mai mari datorii: 5 vile și mai multe blocuri. Locativ Serv va achita datoriile pentru cele 5 vile, iar Primăria Municipiului Piatra-Neamț va vira suma de 19.000 lei pentru plata datoriilor de la blocurile aflate în administrarea directă a Primăriei.

PUBLICITATE