(SURSE) Mihai Obreja părăsește ISJ Neamț pentru postul de viceprimar. Vezi cine îl va înlocui

Sursele noastre spun că liberalul Mihai Obreja va părăsi șefia Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru a ocupa postul de viceprimar al municipiului Piatra-Neamț, unde va face echipă cu Liviu Harbuz.

Înlocuitorul lui Obreja se pare că va fi inspectorul școlar Elena Preda sau directorul Colegiului National Petru Rareș, Grigoruță Oniciuc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atât Elena Preda cât și Grigoruță Oniciuc sunt doi profesori deosebit de implicați și cu rezultate foarte bune în ceea ce înseamnă activitate educațională și pot ocupa fără nicio discuție postul de Inspector General.

Dacă tot funcționează numirile politice (deși liberalii ne tot spun că nu vor mai exista influențe politice în mediul didactic), ciudat este că rezerva de cadre a PNL Neamț avea destule resurse și nume care se puteau plia pentru postul amintit mai sus.

Mugurel Cozmanciuc și Eugen Tapu-Nazare nu au dorit să își amintească de vechi membri, unii cu activitate profesională, politică și administrativă intensă in ultimii ani.

Deși sunt multe nume, vom da un sigur exemplu: Gabriela Banu. A fost unul din cei mai activi consilieri județeni, s-a implicat în toate campaniile electorale ale liberalilor din ultimii 10 ani, și chiar a susținut financiar filiala.

A fost dintotdeauna opțiunea liberală pentru postul de Inspector General, doar că a fost ”abandonată” la Casa Corpului Didactic Neamț de către binomul Cozmanciuc-Țapu.

Se pare că numirea lui Mihai Obreja in fruntea Inspectoratului Scolar a fost pe „filiera” Eugen Tapu-Nazare, acesta stabilind cine trebuie să ocupe acel post.

Iar gestul senatorului Tapu nu a rămas nerăsplătit, Mihai Obreja instalând-o pe sora acestuia, director adjunct la Colegiul Tehnic Cartianu.

PUBLICITATE