Surpriză pentru copii! Biblioteca „G. T. Kirileanu” reinventează CLUBUL DE LECTURĂ


Secţia de împrumut carte pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene   „G. T. Kirileanu” propune noi modalităţi de apropiere a copiilor de carte şi, implicit, de lectură. Clubul de lectură se reinventează în această primăvară prin formule inedite de lecturi interactive, pornind de la teme, autori ori personaje.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în zilele de luni, din două în două săptămâni (15 februarie, 29 februarie, 14 martie…), de la ora 15.00, colectivul secţiei organizează, pentru cei mai mici cititori, după-amieze de lectură, care să formeze gustul pentru citit în rândul copiilor.

De asemenea, activitatea de voluntariat este şi ea pusă în slujba încurajării lecturii, prin iniţiativa d-nei prof. Alina Balus care, în fiecare zi de miercuri, din două în două săptămâni (24 februarie, 9 martie, 23 martie…), de la ora 15.00, împreună cu elevi din cadrul Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”, organizează, în regim de voluntariat, întâlniri ce se doresc a fi adevărate pledoarii pentru lectură.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ: „Lectura este o deprindere care se formează din copilărie, copiii constituie segmentul care trebuie îndemnat să guste dulceaţa poveştilor, a cărţilor în general. Acum, cînd capcanele internetului sînt peste tot, cu această tendinţă de superficializare a relaţiei cu cartea, a relaţiei cu şcoala chiar, orice moment destinat lecturii poate fi o provocare pentru spiritul tînăr. Ne bucură faptul că elevii de la Colegiul Calistrat Hogaş vin să-i înveţe pe cei mult mai mici cum şi ce să citească…”.

PUBLICITATE