Succes excepțional al elevilor din „Rareș” la National Space Society Space Settlement Contest 2024

Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a înregistrat un succes excepțional la ediția din 2024 a National Space Society Space Settlement Contest, o competiție prestigioasă ce reunește cele mai inovatoare proiecte de colonii spațiale din întreaga lume.

Anul acesta, colegiul a fost reprezentat de două echipe talentate, Anebris și Spes Nova, care au concurat împotriva a aproximativ 29.000 de elevi din 28 de țări, prezentând peste 5.200 de lucrări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Anul acesta, Colegiul Național Petru Rareș a participat cu 2 echipe la această competiție. Au candidat 29000 de elevi din 28 de țări ale lumii cu mai mult de 5200 de lucrări.

Echipele Rareșului au fost premiate cu premiul 1 la ambele categorii la care au participat.

Astfel, echipa Anebris, formată din Apalaghiei Ioan, Atomulesei Tudor-Gabriel, Bodron Dimitrie-Hrisostom, Denciu Andrei-Cristian, Dumitrescu Maria-Nicole, Mărunțelu Alexia, Niță Călin-Mihai, Nuțu Bianca-Elena, Sandu Ilinca, coordonată de prof. Grigoruță Oniciuc, a câștigat premiul 1 la clasa a 11-a – large group iar echipa Spes Nova, formată din Crihan David, Abaloaiei Crina Georgiana, Agafitei Ecaterina-Ioana, Ciubotaru Laura-Maria, Ciubotaru Radu-Mihai, Custura Elena-Sofia, Ghioc Elena-Cristina, Lupu Karina-Maria, Păstrav Andrei-Costin, Savin Tudor-Alexandru, Vaida Flaviu-Victor, coordonată de prof. Oniciuc Grigoruță și prof. Alexandru Iacob, a câștigat premiul 1 la clasa a IX-a – large group.

Rezultatele sunt o continuare firească a premiilor 1 obținute de echipele Rareșului în 2022 și 2023.

Premierea elevilor va avea loc în Los Angeles, la sfârșitul lunii mai.” – notează un comunicat de presă transmis de directorul Oniciuc Grigoruță

PUBLICITATE