(studiu) Condițiile pentru starea de urgență: la început de august. Scenariu pesimist: un milion de cazuri în septembrie

Numărul de infectări cu coronavirus contină să crească în România, în condițiile în care distanțarea socială a scăzut la nivelul lunii aprilie. Dacă situația continuă, România va îndeplini toate condițiile pentru a intra din nou în starea de urgență la începutul lunii august. 

România se află într-o creștere a cazurilor de coronavirus, iar un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, am putea ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați cu COVID-19, potrivit Digi24, care a prezentat un studiu realizat de o companie privată pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit documentului prezentat de Digi24, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în documentul care poate fi consultat AICI.

Astfel, în cel mai pesimist scenariu, în luna septembrie, România va depăși un milion de cazuri și mai puțin de jumătate de milion, într-un scenariu optimist, potrivit studiului.

Articolul integral îl puteți citi AICI

PUBLICITATE