Studiu: Cei mai mulți dintre români nu mai au încredere în sistemul medical de stat din România

Problemele acestui sistem sunt foarte cunoscute deja de catre orice persoana care traieste in aceasta tara si care s-a lovit la un moment dat de nevoia de a face vizita medicului specialist sau de a fi operat intr-un spital de stat.

Evident ca va fi vorba mereu despre coruptia care a ajuns sa fie din ce in ce mai greu de suportat de catre pacientii care nu stiu de unde sa mai scoata bani pentru a plati doctori lacomi, dar si despre lipsa de profesionalism a unor medici slab pregatiti atat profesional, cat si moral.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din pacate, foarte multi oameni au inceput sa isi faca abonament la spitalele private, acolo unde au parte de tratament uman, de faptul ca nu mai sunt nevoiti sa lase spaga umilitoare.

Pana cand va sosi momentul in care sistemul medical din Romania va fi indreptat, pacientii sunt nevoiti sa suporte mizeria din spitale, asistente incompetente sau medici care nu isi mai dau silinta de a respecta cu sfintenie juramantul depus la absolvirea facultatii.

Iata cateva metode prin care romanii au ajuns sa aiba grija de propria sanatate:

  • Cei mai multi oameni prefera sa isi achizitioneze diferite aparate medicale si sa le utilizeze in intimitatea locuintei, mai degraba decat sa faca vizite la cabinetul medicului specialist. Daca te intereseaza o astfel de abordare a situatiei, comanda online un glucometru si masoara-ti glicemia singur, astfel vei putea sa iei deciziile corecte in ceea ce priveste regimul alimentar, programul de exercitii fizice, tratamentul medicamentos etc;

  • Folosirea plantelor medicinale inca din cele mai vechi timpuri pentru combaterea diferitelor probleme de sanatate a devenit una dintre alegerile de baza ale romanilor, care prefera ceaiurile, tincturile sau alte tipuri de creme si solutii naturale decat tratamentele medicale deficitare de cele mai multe ori. Adevarul este ca multi oameni acuza faptul ca medicamentele indicate de medici nu reusesc sa le imbunatateasca sanatatea;

  • Masajul ramane o veche metoda de a aduce confort si sanatate organismului, astfel incat a inceput sa reinvie pentru ca oamenii prefera saloanele de acest gen, locuri unde scapa de durerile de spate sau de membre. Daca ai nevoie de un aparat de masaj, ai putea sa cercetezi oferta de pe site-ul www.comenzi.ro, un partener ideal pentru orice persoana care isi doreste sa ramana sanatoasa;

  • Exercitiile fizice fac bine corpului, spune o zicala, asa ca s-a observat ca multi romani au inceput sa se inscrie la diferite sporturi: yoga, karate, dans, inot, tenis, fotbal, volei, in incercarea de a se mentine mereu in forma si a nu fi nevoiti sa treaca pe la doctor;

  • Regimul alimentar adecvat, mai ales dupa o anumita varsta, a reusit sa tina departe medicul, deci este o alegere tot mai preferata de majoritatea. Fructele, legumele si pestele nu lipsesc de pe mesele romanilor, care sunt tot mai informati cu privire la dieta corecta pentru o sanatate cat mai buna.

In concluzie, neincrederea in capacitatile sistemului medical de stat a dus la responsabilizarea romanilor in ceea ce priveste propria lor viata.

Surse foto:
https://www.shutterstock.com/image-photo/hand-old-man-holding-stomach-suffering-1108477898
https://www.shutterstock.com/image-photo/yoga-park-senior-family-couple-exercising-581710294
PUBLICITATE