Steagul Moldovei de pe Cetatea Neamț ar putea fi dat jos

Steagul Moldovei de pe Cetatea Neamț ar putea fi dat jos. O fundație din Harghita luptă în justiție împotriva steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț. – notează cotidianul.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a câștigat zeci de procese în instanțe prin care a îndepărtat steagul secuiesc de pe instituții publice ale statului român, extremiștii maghiari, care acționează pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, au început atacul împotriva steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Astfel, Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Procesul are termen mâine, 20 octombrie, la Tribunalul Harghita (detalii aici).

Arus Zsolt folosește deja argumentele invocate în apărare de CJ Neamț pentru a apăra arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice ale statului român.

PUBLICITATE
SURSĂcotidianul.ro