Statul australian Queensland va introduce jocurile de noroc fără numerar. Amenzi de până la 50 de milioane de dolari pentru cei care încalcă regulile

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Faptul că un număr de cazinouri au încălcat în mod repetat reglementările financiare referitoare la jocuri de noroc din Australia vine cu consecințe grave. Drept urmare, se vor introduce noi reguli pentru industria jocurilor de noroc din Queensland, inclusiv amenzi masive pentru cei care încalcă regulile.

O nouă legislație va fi adoptată de guvernul Queensland pentru a controla activitatea în cazinouri, potrivit Business News Australia. Sancțiunile ar putea ajunge până la 5 milioane de dolari australieni (3,54 milioane USD) pentru anumite încălcări, substanțial mai mult decât sancțiunile actuale.

Modificările fac parte dintr-un proiect de lege de modificare a controlului exercitat asupra cazinourilor, anunțat recent. Legislația urmărește să prevină activitățile criminale, cum ar fi spălarea banilor și raportarea falsă, la cazinourile din Queensland.

Scandalurile aduc schimbări

Reformele urmează acuzațiilor conform cărora un lanț cunoscut de cazinouri a sprijinit în mod intenționat spălarea banilor în cel puțin unul dintre unitățile sale. Aceleași acuzații au fost cauza căderii unui alt lanț de jocuri de noroc de pe continentul australian.

Ambele cazuri au făcut obiectul unor anchete în diferite state din Australia. Deși guvernul Queensland a refuzat să organizeze propria anchetă publică, a monitorizat îndeaproape una din anchete, aflată în curs de desfășurare în statul New South Wales.

Procurorul general Shannon Fentiman a declarat că reformele vor reduce riscul activității criminale legate de cazinouri. De asemenea, va ajuta la prevenirea amestecului organizațiilor criminale în operațiunile de jocuri de noroc.

Reformele se axează pe o tranziție către jocurile de noroc fără numerar și pun accentul pe integritatea cazinourilor. Guvernul ar putea emite amenzi de până la 5 milioane de dolari australieni (3,54 milioane USD) oricărui licențiat, chiriaș sau operator al unui cazinou. Guvernatorul în Consiliu, însă, ar putea emite amenzi de până la 50 de milioane de dolari.

Gata cu închisul ochilor la nereguli

CCAB va introduce și alte sancțiuni, inclusiv cele pentru manipularea ilegală a unui sistem de control aprobat. Amenda s-ar dubla față de cele 200 de unități de pedeapsă actuale. Penalizarea pentru interferarea cu activitatea unui inspector crește de la 40 la 160 de unități.

O unitate de penalizare este de 137 de dolari australieni (97,19 USD). Cu alte cuvinte, modificarea unui sistem de control, cum ar fi manipularea înregistrărilor financiare, ar putea duce la o amendă de până la 54.800 de dolari australieni (38.853 USD).

Guvernul ar avea, de asemenea, autoritatea de a forța cazinourile să predea informații, chiar dacă operatorul le consideră „informații privilegiate”. Ar avea, de asemenea, o flexibilitate mai mare de a lansa investigații, cu implementarea unui prag mai scăzut înainte ca autoritățile să poată lua măsuri disciplinare împotriva unui operator.

Fentiman a indicat că sunt posibile modificări suplimentare ale legislației. Cu toate acestea, multe din modificări depind de direcția pe care o ia ancheta din New South Wales (NSW) menționată mai sus.

Iată că și cazinourile fizice încep treptat să funcționeze tot mai mult asemenea celor online. Reglementările sunt din ce în ce mai stricte cu scopul de a proteja clienții și cetățenii în general, iar cei care joacă ruletă într-un cazinou fizic sau ruletă online vor observa diferențe din ce în ce mai mici între cele două variante de joc.

PUBLICITATE