Spitalul modular Lețcani trece de la Boli Infecțioase la ISU

Plenul Consiliului Județean Iași va aproba miercuri, 21 iulie, trecerea Spitalului modular de la Lețcani în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în condițiile în care, în prezent, unitatea este gestionată de către Spitalul de Boli Infecțioase.

Comunicatul ISU Iași pe tema preluării spitalului:

În vederea creșterii gradului de reziliență a Sistemului Național de Urgență, spitalul mobil/modular compus din containere de logistică medicală având un număr de 250 paturi, aflat în prezent în administrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași și amplasat în cadrul Platformei Expoziționale TRANSAGROPOLIS din localitatea Lețcani, județul Iași, va fi predat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, în urma rezilierii contractului de comodat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași, în vederea asigurării de către acesta cadrul operativ de funcționare în situații de protecție civilă.
 
De asemenea, la nivelul inspectoratului se mai află în dotare o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD cu o capacitate de 12 paturi care, în momentul de față, se află în exploatarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași precum și un modul de Post Medical Avansat de tip I, o autospecială de intervenție la calamității și catastrofe naturale având un Post Medical Avansat de tip II și o tabără mobilă de sinistrați, toate acestea fac parte din rezerva națională de protecției civilă și asigură o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective sau dezastre, putând fii dislocate acolo unde este nevoie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu privire la procedura de predare primire a spitalului mobil de la asociația EURONEST, precizăm faptul că acesta este in curs de inițiere iar după primire, spitalul va fi trecut în regim de conservare pe locația existentă, fiind operaționalizat în orice moment, la nevoie.

Spitalul modular de la Lețcani, ce deservește județele Neamț și Iași, a fost inaugurat pe 18 septembrie 2020.

PUBLICITATE