Spitalul Județean Neamț, deschis atât pentru pacienții Covid cât și pentru cei non-Covid

Începând de astăzi, 13 iulie, Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț se deschide atât pentru pacienții Covid cât și pentru cei non-Covid.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată la Prefectura Neamț, la care au participat și Daniela Marcoci din partea DSP Neamț dar și Silviu Verzea, managerul Spitalului Județean.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La solicitarea tuturor factorilor din județ și a opiniei publice, astăzi, Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț se deschide atât pentru pacienții Covid cât pentru cei non-Covid, care până acum au fost la spitalele din Roman, Târgu-Neamț și Bicaz.

În această dimineață a venit o propunere nouă din partea spitalului, cu detalierea circuitelor, atât pe pavilionul chirurgical cât și pe cel medical.

Vom aviza favorabil deschiderea Spitalului Județean sub aceeași reținere în ce privește circuitele funcționale. Sunt circuite adaptate care vor încerca să reducă riscul atât pentru pacienți cât și pentru personal.

Atragem atenția asupra modalității în care personalul își va desfășura activitatea – purtarea echipamentului de protecție, timpul de lucru și împărțirea (să nu se facă intersecția celor care lucrează pe Covid cu cei care lucrează pe non-Covid)” – a declarat Daniela Marcoci – DSP Neamț

Managerul spitalului susține că începând de astăzi majoritatea secțiilor (fără Secția de Oftalmologie) își vor redeschide activitatea și pentru pacienții non-Covid.

Există o mare așteptare în rândul pacienților din județ în legătură cu această redeschidere a activității spitalului către pacienții non-Covid.

Am revenit la propunerea inițială la care am încercat să precizam mult mai clar circuitele și separarea spațiilor.

Majoritatea secțiilor își vor redeschide activitatea și pentru pacienții non-Covid.

Totuși, în aceste condiții vom fi limitați în ce privește capacitatea de testare și spațiul de cazare al pacienților.” – a declarat Silviu Verzea, managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Managerul spitalului a dat ca exemplu și procedura unui bolnav suspect de Covid care ajunge la Urgență: „Pacientul suspect este evaluat și triat ca și până acum, fără a fi trimis la Roman. El va fi internat pe una dintre secțiile spitalului (în niște spații tampon). La momentul internării se face testul Covid. Rezultatul testului ne va permite să îl transferam în alt sector.”

Astăzi, la Spitalul Județean sunt internați 26 de pacienți și 3 pe Terapie Intensivă.

PUBLICITATE