Spitalul din Târgu-Neamț – acuzații de abuz în serviciu și distrugere sub acceptarea tacită a primarului Vasilică Harpa

Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț se află din nou în centrul unui scandal care implică presupuse abuzuri ale conducerii, iar primarul orașului, Vasilică Harpa, este pus sub semnul întrebării în privința responsabilității sale în această situație.

Totul a pornit de la un incident care a avut loc în spațiul concesionat de o societate medicală privată în cadrul spitalului.

Direcția spitalului a început lucrări de renovare în acel spațiu fără a obține acordul concesionarului, care are un contract valabil până în 2026. Societatea medicală a descoperit ulterior spațiul avariat, cu pereți despărțiți, șanțuri săpate în interior și o ușă de acces zidită.

Conform MESAJUL.ro lucrările au fost inițiate la indicația conducerii spitalului, aparent fără respectarea contractului de concesiune.

Inițial, primarul Vasilică Harpa a dat dreptate reclamanților, însă ulterior a evitat contactul cu aceștia. În urma plângerii penale depuse de societatea medicală, primăria a decis rezilierea contractului, invocând motive controversate precum neplata garanției la contractul de concesiune.

Societatea medicală a demonstrat că garanția a fost achitată cu mai bine de 12 ani în urmă, prezentând chitanțe în acest sens.

Acest episod nu este primul care ridică semne de întrebare cu privire la conducerea Spitalului Orășenesc din Târgu-Neamț.

Acum un an, personalul medical a protestat împotriva presupuselor ilegalități comise de manager, iar presa a atras atenția asupra modului în care concursurile erau desfășurate cu implicarea primăriei. (vezi articol AICI)

Situația actuală ridică întrebări serioase cu privire la respectarea contractelor și la posibilele abuzuri în serviciu, atât din partea conducerii spitalului, cât și din partea Primăriei.

Întreaga știre o puteți citi AICI

PUBLICITATE