Șoferiță prinsă beată la volan pe un drum din Neamț

În perioada 4-6 noiembrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în data de 4 și 5 noiembrie acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii sau bicicliștii, iar la data de 6 noiembrie polițiștii au acționat pentru prevenirea evenimentelor cauzate de viteza excesivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 500 sancțiuni contravenționale, pentru abaterile constatate fiind reținute 40 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 92 de contravenții au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 80 pentru abateri săvârșite de pietoni, 102 de contravenții pentru abateri de la normele rutiere ale bicicliștilor și 238 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni.

Exemplu:

În noaptea de 6 noiembrie, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în trafic o femeie de 31 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 157I, în localitatea Ruginoasa.

Conducătoarea auto, din județul Prahova a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a fost condusă la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză. Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La drum lung, planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!â

 Acordaţi un plus de atenţie la apropierea de trecerile pentru pietoni, la traversarea intersecţiilor nedirijate, la schimbarea direcției de deplasare prin viraj la stânga, precum și la depăşirea mijloacelor de transport persoane. Scopul trebuie să fie acela de a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

Fiţi responsabili în trafic!

PUBLICITATE